Weerman Dennis Wilt maakt winnaars fotowedstrijd extreem weer in Twente bekend

Fotowedstrijd

In de afgelopen maand werden inwoners van Twente opgeroepen om foto’s van extreem weer in Twente te delen of om te laten zien hoe overlast op een creatieve manier is aangepakt. Vanuit heel Twente kwamen geweldige plaatjes binnen van extreem weer en slimme oplossingen. Nu de inzendingen zijn gesloten kiest Dennis Wilt, weerman bij SBS6 en weer.nl (TALPA), de drie beste foto’s uit en maakt hij de winnaars bekend. De derde prijs is gewonnen door Maurice Veldhuis. Dennis vertelt: “Op de foto is te zien hoe je op een vrij simpele manier regenwater kan opvangen en hergebruiken tijdens droge perioden.” De tweede prijs is gewonnen door Chris Stuivenberg: “Op 14 juni dit jaar viel het regenwater in Hengelo met bakken uit de lucht waardoor de straten onderliepen. Dit soort hoosbuien komen steeds vaker voor.” Tenslotte koos Dennis Wilt de winnende foto van de wedstrijd: “De winnaar is Roy Kokhuis met zijn foto genomen in West-Geesteren in de gemeente Tubbergen. De foto laat heel goed zien dat een droge periode grote gevolgen heeft. Kijk maar eens naar het verdorde land op zijn foto!”

Deze drie inzendingen worden beloond met een Nationale Tuinbon ter waarde van €25,-, €50,- en respectievelijk €100,-. Met de Nationale Tuinbon kunnen deze winnaars thuis aan de slag met het water- en hitteproof inrichten van huis en tuin.

Groenblauw Twente

Op deze website kunnen inwoners eenvoudige tips vinden om zelf aan de slag te gaan. Het gaat om simpele maatregelen, zoals het afkoppelen van de regenpijp, het plaatsen van een regenton, een mini-moeras, natuurlijke zonwering en meer planten in de tuin. Op de website is ook een handige tool te vinden waarmee inwoners de klimaatscore van hun huis en tuin kunnen bepalen en delen met anderen. Op die manier worden anderen geïnspireerd om ook aan de slag te gaan met de maatregelen.