Denk mee!

 

Een verdroogde tuin, klamme slapeloze nachten, ondergelopen kelders en een overstromend riool. Wil jij deze vervelende gevolgen van extreem weer ook voorkomen? Dat lukt ons niet alleen. Van meer dan 70% van de Twentse grond is de eigenaar particulier. Inwoners, ondernemers, agrariërs, natuurorganisaties en overheid hebben elkaar nodig. Samen gaan we in gesprek. Denk ook mee! Als iedereen een steentje bijdraagt, maken we het met elkaar een stuk aangenamer.

Extreem weer in Twente

De Twentse Klimaatatlas laat zien wat de effecten van extreem weer in Twente zijn. We krijgen te maken met extreme hitte, langdurige droogte en wateroverlast door extreme regenbuien. Dat heeft vervelende gevolgen: Een geel gazon. Afgelaste festivals door onweer. Een hoge energierekening door loeiende airco’s. Stroomuitval.

Denk mee!

Jouw gemeente hoort het graag als je een goed idee hebt. Daarom gaan we samen in gesprek. Tijdens klimaatdialogen praten we over de klimaateffecten. Met welke effecten kunnen we leven? En welke effecten vinden we niet acceptabel? Vinden we het bijvoorbeeld prima als de bladeren van de bomen in de zomer al bruin zijn? En hoe denken we over ondergelopen en afgesloten straten? En wat kunnen we daar dan aan doen? Samen bedenken we slimme oplossingen voor de toekomst. Denk ook mee! Kijk op de website van jouw gemeente voor een klimaatdialoog bij jou in de buurt.