Twentse Waterweken 1 t/m 14 mei

28 apr 2023

Na een succesvolle start in 2022, vindt de tweede editie van de Twentse Waterweken plaats van 1 t/m 14 mei 2023. De Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen en Vitens organiseren in deze periode samen met lokale natuurorganisaties door heel Twente activiteiten rondom het thema water.

Bewustzijn klimaat en water
Water is van levensbelang voor mens, dier en natuur. Door klimaatverandering komen wateroverlast door extreme regenval, hittestress, periodes van droogte en de kans op (drink)watertekorten ook in Twente steeds vaker voor. Tijdens de Twentse Waterweken leren inwoners van Twente op een leuke manier meer over het belang van water(beheer) en klimaatadaptatie. 

Voor elk wat wils
Van wandelen tot fietsen en van excursies tot open dagen: voor iedereen is er wel iets te beleven. Zo zijn er open dagen van de rioolwaterzuiveringen in Haaksbergen (3 mei), Vroomshoop (6 mei) en Enschede (13 mei). Naast rondleidingen is er speciale aandacht voor kinderen. Zij kunnen proefjes doen, knutselen en een eigen zuivering bouwen. Daarnaast zijn er vele excursies, fietsroutes, wandelingen en lezingen. Denk aan een fiets- of wandelexcursie door het waterrijke natuurgebied de Doorbraak, een wandeling met IVN-natuurgidsen door het Dinkeldal en Zandbergen in Losser of een informatiemiddag bij de natuurlijke waterberging in Oldenzaal. Het hele programma is te bekijken op groenblauwtwente.nl/waterweken.